Menu
Ďábelské topinky

Ďábelské topinky

Čas přípravy
do 30 minut

Jak na to?

Na marinádu smíchejte víno, sójovou omáčku, hořčici a cukr. Maso osolte a opepřete, pak ho obalte v marinádě. V pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni na něm opečte do zlaté barvy cibuli. Vyjměte ji z pánve a odložte. Do pánve vhoďte marinované maso a chilli papričku s paprikou. Opékejte 1–2 minuty, pak přidejte zbylou marinádu a nechte ji na mase a paprice zhoustnout.
Chleba opečte v toustovači. Máslo utřete s česnekem a solí. Potřete jím čerstvě opečený chléb, přidejte ďábelskou směs a posypte opečenou cibulí.

Co budu potřebovat?

hovězí roštěné nebo jiného

450 g

steakového masa, na proužky

sůl a mletý pepř

lžíce slunečnicového oleje

2

cibule, na kolečka

1

chilli paprička, zbavená semínek,

1

nakrájená na proužky

červená paprika, nakrájená na proužky

1

lžic červeného vína

5

lžíce sójové omáčky

1

lžíce dijonské hořčice

1

lžička třtinového cukru

1

krajíce chleba, opečené v toustovači

4

másla

50 g

stroužek česneku, prolisovaný + sůl

1

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.