Menu
Pomalu pečený roastbeef

Pomalu pečený roastbeef

Čas přípravy
nad 60 minut

Jak na to?

1. Maso dobře o myjte a osušte. Rovnoměrně do něj udělejte několik zářezů a ukryjte do nich plátky česneku. Pak maso ze všech stran dobře osolte a okořeňte oběma druhy pepře.
2. Máslo a olej zahřejte v pánvi a pak na tuku ze všech stran zprudka opečte
maso. To položte na mřížku doprostřed pekáče. Okolo dejte omyté brambory (větší přepůlte), přepůlené mrkve a oloupané šalotky. Přidejte vodu, aby jí bylo 2,5 cm ode dna. Pečte při 90 °C 1,5 hodiny.

Co budu potřebovat?

hovězího masa v celku (svíčková, vysoký roštěnec)

1 kg

stroužků česneku

4–5

sůl, černý pepř

kajenský pepř

lžíce másla

1

lžíce olivového oleje

1

malých brambor

500 g

mrkve

4

šalotek

10

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.