Menu
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Čas přípravy
nad 60 minut

Jak na to?

Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek masa položte po plátku šunky a slaniny nebo špalík uzeniny, přidejte půlku okurky, čtvrtku vejce a čtvrtku cibule. Zarolujte a svažte do balíčku – ptáčka. Na rozehřátém sádle osmažte slaninu a pak cibuli. V základu ze všech stran osmahněte ptáčky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a v troubě předehřáté na 180 °C duste doměkka asi hodinu. Vývar dolévejte dle potřeby. Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, podlijte zbytkem vývaru a 15 minut povařte. Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.

Co budu potřebovat?

plátky z hovězího roštěnce

4

sůl

mletý pepř

plnotučná hořčice

plátky šunky

4

plátky slaniny nebo 4 špalíky oblíbené uzeniny

4

kyselé okurky

2

vejce

1

cibule

1

lžíce sádla

1

slaniny

150 g

cibule

1

sůl

pepř

pálivá paprika

hovězího vývaru

250 ml

lžíce hladké mouky

1

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.